Kajaani suomi suomi keskustelu kotka

kajaani suomi suomi keskustelu kotka

Biologi Vesa Hyyryläinen rengasti eilen torstaina ensimmäiset merikotkan poikaset Oulujärvellä. Rengastettujen poikasten kotipesä löytyi jo viime elokuussa. Naaraspoikanen painaa yli 4 kiloa ja urospoikanen 3,7 kiloa. Hänen mukaansa tiedetään, että merikotkat pesivät aikoinaan luvulla suurilla järvillä. Oulujärvellä on tällä hetkellä kaksi tiedossa olevaa pesää. Näistä tuoreempi on löydetty tämän vuoden puolella. Hyyryläisen mukaan Oulujärvi pystyy kokonsa puolesta elättämään ainakin viisi, ehkä jopa useampiakin pesiviä pareja.

Kalaisa Oulujärvi on ihanteellinen asuinympäristö merikotkalle, jonka ravinnosta noin 70 prosenttia on kalaa. Eikö nykyään ole jo tietoa pilvin pimein mihin linnut muuttavat ja mistä tänne Suomeen taas tulevat? Nyt en puhu merikotkista, vaan tästä kun ukot levittelevät pyydysverkot jossain luodolla ja tietävät jo etukäteen mitä lintuja sinne tarttuu ja sitten taas niitä rengastetaan.

Kenen etua tämä palvelee, ei ainakaan lintujen. Merikotka petolintuna nappaa helposti saaliikseen myös avopesijöiden poikasia eli kelpaa punainen liha siinä kuin kalakin. On suhteessa monta kertaa suurempi muihin petolintuihinkin pl. Haaskoilla ruokittiin niin kanta pyrähti kohtuuttomaan kasvuun, kaatopaikka saalistajaksikin oppi.

Hieno lintu ja sijansa silläkin toki vaan laaja, hallitseva reviiri kaventaa muiden lajien elintilaa entisestään näillä tienoilla.

Minusta on kohtuutonta puhua kohtuuttomasta kasvusta lajilla, joka on ollut aivan sukupuuton partaalla, ja nyt kanta alkaa vähitellen olla elinvoimainen. Merten kuningas on palannut. Upea lintu komeissa maisemissa Kainuun merellä.

Ärjänsaari on lajin seuraava pesimäpaikka. Saaren hakkaamatta jääneet metsät on suojeltava. UPM hakkasi saaren lähes piloille, pelkkää puupeltoa.

Eivät ole varmaan ikinä käyneet kunnon metsässä. Sähköposti ei pakollinen, ei julkaista. Terassin rakentaminen on mukavaa puuhaa, sillä kohtuullisen vähällä työllä saa valmista aikaan, sanoo pitkän linjan rakentaja. Presidentti Emmanuel Macronin lupaamat ja läpi runnomat uudistukset ovat saaneet Ranskan pahasti sekaisin.

Paltamolainen kalastaja Santeri Toivonen sai lauantaina haavin merkiksi valinnastaan Vuoden Norssi-isännäksi. Pari vuotta sitten nuori mies istui junassa matkalla Tampereelle ja mietti, mitä elämältä oikein haluaa.

Liiku, laula ryhmässä, syö oikein, nuku, toista. Työhyvinvointiin kuuluu se, että työn aikana ja sen jälkeen palautuu työstä eri. Vaisusti kauden aloittanut miesten Superpesiksen lyöjäkuningas Roope Korhonen äityi mainioon lyöntivireeseen kauden ensimmäisessä.

Paltamossa kärysi perjantai-iltana rattijuoppo, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin tuloksen 1,21 milligrammaa alkoholia. Iso muutos tuli voimaan tänään — taloyhtiöt ymmällään: Yksinkertainen laskelma osoittaa, milloin omistusasunto ei kannata Talo maalattiin ja rapattiin vähän sinne päin, sitten yrittäjän kepulikonsti paljastui ja maalarit katosivat kuin turaus Saharaan K1 Katsastajat Oy Oulu Oritkari.

Katsastus Team Oy Taivalkoski. Katsastuskeskus Oy Harkkotie Joensuu. Suomen Laatukatsastus Oy Kuusamo. K1 Katsastajat Oy Pirkkala Kurikka. K1 Katsastajat Oy Mikkeli Rahula. Seinäjoen Autokatsastus Oy Seinäjoki. K1 Katsastajat Oy Forssa Paavola raskas. K1-Katsastajat Oy Kotka Keltakallio. Katsastus Sastamala Oy Huittinen.

K1-Katsastajat Oy Rovaniemi Keskusta. Katsastus Team Oy Kuusamo. K1-Katsastajat Oy Turku Itäharju. Katsastus Team Oy Kiiminki. Kunnon Katsastus Oy Laaksotie. K1-Katsastajat Oy Lappeenranta Myllymäki. Plus Katsastus Jyväskylä Oy. Vieraana Runeberg-kilpailun voittaja Marjo Niemi teoksellaan Kaikkien menetysten äiti. Haastattelijana kirjailija Irja Sinivaara. Voimaa luonnosta ja taiteesta, elämyksiä  polun varrella.

Kierroksen jälkeen pieni välipalatarjoilu. Perinteinen lasten tapahtuma Hyvinvointi Sammossa. Lapset esiintyvät ja maalaavat ikäihmisiä. Keskustelua erilaisista tavoista vaikuttaa hyvinvointiin, yhteistaideteoksen tekemistä. Teemme pizzaa, pohditaan nuorten yhteisöllisyyttä sekä hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä.

Picnic ja kanteletaituri Juha Kuorttinen virittelee tunnelmaa kansallisoittimella. Valmistetaan ja maistellaan eri kulttuureiden ruokia, mukana srilankalainen ja iranilainen kokkaaja. Hyvän mielen toritapahtuma satamatorilla kaikenikäisille. Tanssia, laulua, musiikkia, pelejä, syötävää. Järjestöt esittelevät omaa toimintaansa. Musiikkia, tanssia, työpajoja ja muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Neuvokkaan RunoRaamaRyhmän toteuttama näytelmä ja yhteislaulua. Neuvokkaan ohjelmarenkaan soittajat tahdittavat lauluja ja lauluhetkeä johtaa ohjelmarenkaan laulaja Kauko Määttä.

Työpajaa ohjaa koomikkona ja räppärinäkin tunnettu Sonja Huhtaniska, Sonkkeli. Työpaja toteutuu Tyttöjen Talolla, Kansankatu 13 A Taidenäyttely koko viikon ajan. Lisäksi näyttelyyn töitänsä tuoneiden ryhmien esittelyjä eri päivinä. Marttilankatu 16, Sastamala. Esiintymässä burmalainen laulu- ja tanssiryhmä, venäläinen kuoro, venäläinen nukketeatteri, tarjolla monikulttuurista ruokaa. Teema ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi; taide-elämykset, liikunta, ravitsemus, terveys,  kaikki mikä tuo hyvää mieltä.

Sirkus Fokus ja sosiaalinen sirkuskärry. Osoitteessa Sorina, Sorinkatu 4 sisäpiha klo Eija Stengård, johtava psykologi, Tampereen kaupunki, Noora Leppänen, kansalaisyhteiskunnan asiantuntijuuden ja yhteiskuntapolitiikan opiskelija, Anna Purola Nuorten kulttuuripaja Virrasta. Koko viikon ajan Hiedanrannassa esillä: Koko viikon ajan esillä Tampereen Psykiatria- ja päihdekeskuksessa klo Katso viikon ohjelma myös täältä.

Heli Laaksonen, Lounais-Suomen murteella kirjoittava runoilija, lavaesiintyjä ja luennoitsija. Teemana monikulttuurisuus ja monimuotoisuus.

kajaani suomi suomi keskustelu kotka Pari vuotta sitten nuori mies istui junassa matkalla Tampereelle ja mietti, mitä elämältä oikein haluaa. Kokeilin myymälässä sänkyä ja totesin sen sopivaksi ennen kaupantekoa. Kuusamo, Nuorten oma mielenterveysseura NoSe ry Jos joku huijaa, heidän mielestään kaikki huijaa. Tais sillä vanhimmalla kaikista asiallisimmin kyllä oli pukeutunut olla oma pirttihirmu kotona, kun oli niin naisvihaaja.

Kajaani suomi suomi keskustelu kotka -

Tosin eipä nuokaan allekirjoittaneet ole lupauksiaan pitänyt. Rengastettujen poikasten kotipesä löytyi jo viime elokuussa.

Kajaani suomi suomi keskustelu kotka -

Kolmannes kuuntelijoistamme ei edes kuuntele muita radiokanavia. Klo Tarinateatteri Kapriisin avoin improvisaatio teatteri, teemana kohtaamisia.

Ohjaaja, muusikko ja näyttelijät luovat arvostavan tilan, jossa yleisön tarinat - niin tavalliset kuin epätavallisetkin, vaikeat kuin riemastuttavatkin - tulevat kuulluiksi ja esitetään improvisaation keinoin. Workshopit ovat kaikille avoimia ja ilman ilmoittautumista, ainoastaan ryhmien ilmoittautuminen tapahtumiin ennakkoon kirsi-marja. Leikkipäivä -tapahtuma ennakkoon ilmoittautuneille koululuokille ja päiväkotiryhmille Lapinlahden Lähteellä.

Lisää Mannerheimin Lastensuojeluliiton luotsaamasta Leikkipäivästä täältä. Vahtikoira karkuteillä -esitys klo Nuorimieli -toiminta sekä MLL Kainuun piiri järjestävät Mahdollisuuksien torilla toimintaa perheille. Leikkejä, liikuntaa ja mukavaa ohjelmaa koko perheelle. Kansainvälisiä tanssi- laulu- ja draamaesityksiä Kemin kaupunginteatterilla. Vieraana Runeberg-kilpailun voittaja Marjo Niemi teoksellaan Kaikkien menetysten äiti.

Haastattelijana kirjailija Irja Sinivaara. Voimaa luonnosta ja taiteesta, elämyksiä  polun varrella. Kierroksen jälkeen pieni välipalatarjoilu. Perinteinen lasten tapahtuma Hyvinvointi Sammossa.

Lapset esiintyvät ja maalaavat ikäihmisiä. Keskustelua erilaisista tavoista vaikuttaa hyvinvointiin, yhteistaideteoksen tekemistä. Teemme pizzaa, pohditaan nuorten yhteisöllisyyttä sekä hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä.

Picnic ja kanteletaituri Juha Kuorttinen virittelee tunnelmaa kansallisoittimella. Valmistetaan ja maistellaan eri kulttuureiden ruokia, mukana srilankalainen ja iranilainen kokkaaja. Hyvän mielen toritapahtuma satamatorilla kaikenikäisille. Tanssia, laulua, musiikkia, pelejä, syötävää. Järjestöt esittelevät omaa toimintaansa. Musiikkia, tanssia, työpajoja ja muuta mielenkiintoista ohjelmaa.

Neuvokkaan RunoRaamaRyhmän toteuttama näytelmä ja yhteislaulua. Neuvokkaan ohjelmarenkaan soittajat tahdittavat lauluja ja lauluhetkeä johtaa ohjelmarenkaan laulaja Kauko Määttä. Työpajaa ohjaa koomikkona ja räppärinäkin tunnettu Sonja Huhtaniska, Sonkkeli.

Työpaja toteutuu Tyttöjen Talolla, Kansankatu 13 A Taidenäyttely koko viikon ajan. Lisäksi näyttelyyn töitänsä tuoneiden ryhmien esittelyjä eri päivinä. Marttilankatu 16, Sastamala. Esiintymässä burmalainen laulu- ja tanssiryhmä, venäläinen kuoro, venäläinen nukketeatteri, tarjolla monikulttuurista ruokaa.

Teema ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi; taide-elämykset, liikunta, ravitsemus, terveys,  kaikki mikä tuo hyvää mieltä. En lue enkä tilaa kysaria enää mutta mitkä on huomiot tuon kajaanin tapon uutisoinnista? Piiraisen porukka on vastuutonta Ahtaajien lakkoilu on vastuutonta mellakointia. Kirkonmaan kaatopaikka Kävin viime viikolla kirkonmaan savilahdessa. Taitaa piikilangat olla tärkeämpiä?

Suvakki huorien lehti ja etenkin toimittajat samaa kasti hyi helvetti mitä maanpetturi porukkaa. Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena. Toimittajat uutisoi kuten heidän käsketään jos haluavat vielä ensi kuussakin palkkaa nauttia. Tuo Kajaanin tapaus on täysin kielletty aihe uutisoida. Jos Suomalainen ei olisi kuollut ja näiden irakilaisten naamasta olisi näkynyt jokin edes pieni nirhautuma niin sitten olisi etusivu mennyt uusiksi.

Kun puhutaan mitä Suomessa ja Euroopassa tapahtuu niin Kymen-Sanomat on täysin turha uutiskanava. Sekin tiedetään että kyseisen lehden joitakin toimittajia tämä risoo mutta mitään ei voi kuten ei kantasuomalaiset muutenkaan jos haluaa turvata oman turvallisuutensa.

Tuohonhan ei Kymen Sanomien päätoimittaja nimeään laittanut http: Eihän mitään osa aikaista kortteli lehden ns. Tosin eipä nuokaan allekirjoittaneet ole lupauksiaan pitänyt. Kymen Sanomien toimittajien luulisi edistääkseen omaa uraansa oikeaksi toimittajaksi oikeisiin lehtiin uutisoivan tuosta.

Koska se teki maahanmuuttaja. Suomalaisen tekemänä on tuomittavaa. Lehdistö ei saa arvostella maahanmuuttajia. Kittilässä on virallisen tahon valtuutettujen kantokilpailu. Ottaakohan Veikkaus tämän kisan pelikohteeksi. Veikkauksia kuka lähtee nopeimmin valtuustosalista. Etsi Toggle navigation Valikko. Ruumis löytyi palavasta autosta https: Perämoottoreita, kesämökkiläisten tavaroita, kioskeja? Ostin 2 tuplajuustoateriaa ja 2 majoneesia Ajoin 10 km ja huomasin majoneesien puuttuvan.

Laitoin netin kautta palautteen heti kellonaikoineen. Löytyykö Lohjalta kauniita naisia? Vuoden Pro Kokemäki palkinto annettava ehdottomasti Kokemäkeläinen lehden päätoimittajalle Tuomas Kuhalaiselle. Muista juoda viinaa kansakoulunopettajan tarmolla popliinitakki heiluen! Eikö Ikh tai joku muu iso firma Kauhajoella voisi rakentaa tänne jäähallin tai koripallo areenan. Sillän ite oon aina halunn.

Metro maksoi 1,2 miljardia Matinkylään. Wartalo Kotien johto edustaa vuokralaisia maailmal.

0 Replies to “Kajaani suomi suomi keskustelu kotka”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *